ICT Dienstverlening

Bekabelingssystemen

De sterke groei van informatie- en telecommunicatietechnology brengt een steeds grotere hoeveelheid bekabeling met zich mee. Een gestructureerd en universeel bekabelingsysteem is dan ook van essentieel belang, het vormt de basis van een betrouwbare ICT-omgeving. Het voordeel van universele bekabeling is dat de bekabeling voor zowel data- als telefonie gebruikt kan worden. Dit betekent dat de computer en de telefoon aangesloten kan worden op de aansluiting in de wandgoot. In de centrale patchkast wordt de juiste verbinding gemaakt.

Prolec is RDC ® gecertificeerd telematica-installateur van UTP-, FTP- en glasvezelbekabeling. RDC, Radiall Data Cabling is een flexibel bekabelingsconcept voor het koppelen van telefonie, datacommunicatie en audiovisuele middelen. Het concept is gebaseerd op Europese en Internationale normen voor universele bekabelingsconcepten, zoals ISO/IEC 11801, EN50173 en TIA/EIA-568A.

Onze oplossingen zijn gebaseerd op berouwbaarheid, zekerheid en continuïteit.

Vraag gerust vrijblijvend ons advies.

Netwerkbeheer

Netwerkbeheer is het beheren van een computernetwerk tijdens alledaagse werkzaamheden. Het bestrijkt een breed gebied, zoals veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid.

Een netwerkbeheerder onderhoudt de infrastructuur van het netwerk op onder meer het gebied van voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit. Denk hierbij ook aan het monitoren van switches, routers, firewalls en beveiliging. Hierbij adviseert Prolec de directie of management over de inrichting en bewaking van het netwerk.

Gedurende de hele dag maken werknemers gebruik van het netwerk, het is daarom erg belangrijk dat netwerkbeheerders snel kunnen inspringen bij eventuele storingen of calamiteiten. Prolec neemt graag uw netwerkbeheer uit handen, een veilig gevoel!

Systeembeheer

Systeembeheer is een groot begrip; het bevat nagenoeg alle praktische werkzaamheden op computer- en netwerkgebied. De systeembeheerder is verantwoordelijk voor de goede werking van de computersystemen. Denk hierbij aan:

- proactief systeembeer,
- controle van de server(s),
- het maken en controleren van backups,
- controleren, testen en uitvoeren van updates,
- installeren van software en hardware,
- toevoegen/wijzigen/verwijderen van gebruikersinformatie,
- opnieuw instellen van wachtwoorden,
- beantwoorden van technische vragen,
- beveiliging van het netwerk,
- documenteren van de werking van het systeem,
- gemelde storingen onderzoeken en oplossen.

Prolec levert professioneel systeembeheer met specifieke kennis, bel ons voor de mogelijkheden.

Levering hard- en software

Is uw hardware aan vervanging toe of wilt u uitbreiden? Vraagt u zich af of u beschikt over de juiste softwarepakketten om uw bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen? Wilt u weten of uw systemen klaar zijn voor toekomstige ontwikkelingen? Of wilt u samen een weloverwogen beslissing nemen?

Met al deze vragen kunt u een beroep doen op de deskundigheid van Prolec. Wij adviseren u op het gebied van hard- en software en verzorgen ook de installatie en implementatie. Prolec is daarbij volledig onafhankelijk van leveranciers.

Consulting

ICT consultancy is een specifieke vorm van consultancy dat in de huidige tijd onmisbaar is voor bedrijven en organisaties. Prolec geeft heel gericht advies om ingewikkelde ICT vraagstukken op te lossen. Aan de hand van de voorkeuren en wensen geven wij advies en kunnen daarbij ook de uitvoering en het onderhoud verzorgen.

Een maatoplossing eist een gefaseerde aanpak, oplossend vermogen, kennis en ervaring op vele gebieden. Wij combineren dit in een persoonlijke, maar doelgerichte aanpak. Op deze wijze worden ook complexe projecten succesvol afgerond.

We werken uitsluitend met specialisten en stellen realistische doelen. Verkopers hebben vaak maar een doel, ondertekening van het contract en dan snel naar de volgende klant. Prolec stelt de inhoudelijke kant voorop zonder het financiele plaatje uit het oog te verliezen. Het gaat er om dat een beheersbare situatie wordt gecreeerd, dat telt!

Ervaar het verschil van Prolec!